Діяльність ДП "Гарантований покупець" ("ГарПок") в умовах нових спецзобов'язань щодо забезпечення населення електроенергією може бути збалансована до кінця року.

Про це в коментарі виданню «Енергореформа» повідомив директор ДП Костянтин Петриковець.

"При ціні купівлі електроенергії у "Енергоатома" в 150 грн/МВт-год ми очікуємо дефіциту коштів в перовому кварталі на рівні 1 млрд грн, який повинен перекриватися в другому-третьому, і по року повинні вийти в нуль, враховуючи зниження споживання. Але тільки за умови, що всі джерела фінансування відновлюваної енергетики будуть задіяні», – зазначив він.

Петриковець зазначив, що органи влади, готуючи рішення уряду щодо зміни ПСО по населенню, виходили з тих індикативів, які намічені на наступний рік, зокрема, як мінімум 20% оплати ВДЕ з бюджету, середньозваженої ціни Е/Е на ринках на рівні 1,3 грн/кВт.год і тарифу на передачу Е/Е 309 грн / МВт.ч.

"Як буде насправді, ніхто зараз сказати точно не може. Але уряд робив все, щоб збалансувати нашу діяльність, тому як у нього зобов'язання перед виробниками відновлюваної електроенергії за Меморандумом», – зазначив директор ДП.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, 28 грудня Кабмін вперше за 4 роки прийняв рішення про перегляд тарифів на електроенергію для населення.

На виконання зобов'язань перед МВФ, уряд скасував пільгову ціну 90 коп./кВт.година на перші 100 кВт.годину місячного споживання, які отримували всі верстви населення незалежно від рівня доходів.

З 1 січня 2021 року залишається діяти єдина ціна на весь обсяг місячного споживання 1,68 грн/кВт.година.

За оцінками експертів, рішення уряду призведе до підвищення місячної платіжки на 78 грн. У Мінсоцполітики повідомили, що це рішення ніяк не відіб'ється на стабільності отримання соціальної допомоги від держави тим, хто її потребує.