Компанії Групи ДТЕК Нафтогаз підписали угоду про розподіл продукції (УРП) по Зіньківській площі в рамках найбільш масштабного в історії України конкурсу УРП.

У найближчі роки ДТЕК Нафтогаз планує виконати переобробку і переінтерпретацію даних раніше проведеної сейсморозвідки і досліджень свердловин, провести сейсмічні 3D-дослідження, а також пробурити 3 пошукові свердловини. Інвестиції компанії в розвідку і розробку даної ділянки складуть понад 1 млрд грн.

«2020 рік був непростим для газодобувної індустрії не тільки в Україні, а й у всьому світі через пандемію і рекордне падіння цін на газ. Тому підписання УРП в кінці року-сильний позитивний сигнал для галузі, який істотно поліпшить інвестиційний імідж України. Ефективна реалізація угоди по Зіньківській площі є частиною стратегії ДТЕК Нафтогаз до 2030 року і, безумовно, це найважливіший крок у питанні нарощування видобутку газу в країні і зміцнення енергонезалежності України» - зазначив генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України на засіданні в понеділок 28 грудня затвердив тексти договорів семи угод про розподіл продукції (УРП) для видобутку вуглеводнів в Україні. Державна служба геології та надр України визначена уповноваженим органом для організації та супроводу процесу реалізації УРП.

Як повідомлялося раніше, обсяг інвестицій всіх перемогли компаній в рамках УРП складе від 430 млн дол. до 1 млрд дол.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще