Україна після 9 місячної заборони відновила закупівлі російської електроенергії через режим Лукашенка, що в короткостроковій перспективі призведе до зупинки українських електростанцій і втрати країною енергонезалежності.

Про це повідомила народний депутат Вікторія Гриб.

"Сьогодні в Україну завітав перший вершник енергетичного апокаліпсису: Україна відновила імпорт електроенергії з Білорусі після 9-місячної заборони. Це в країні, де і без того профіцит електроенергії. Тобто, ми самі її виробляємо більше, ніж споживаємо", - повідомила нардеп на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Добові поставки, за даними нардепа, вже перевищили 4 млн кВт.годину, для порівняння все населення Києва на добу споживає близько 8-10 млн кВт.година.

«Минулого року Україна вже пережила імпорт електроенергії, який спровокував кризу в галузі. Зараз в Україну знову заходить Імпортна енергія, яка запросто угробить всю вітчизняну генерацію. Це загрожує втратою десятка тисяч робочих місць", - зазначила Вікторія Гриб.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Закупівля електроенергії з Білоруської АЕС в першу чергу призведе до зниження вироблення на українських АЕС і збитку Державної компанії «Енергоатому».

«Як наслідок-скорочення виробництва української атомної електроенергії, що означає загрозу повної консервації виробництва на двох українських АЕС", - додала Гриб.

Нардеп закликала депутатів на першому ж засіданні парламенту продовжити мораторій на імпорт електроенергії з Росії і Білорусь до повної інтеграції України з європейською енергосистемою.