Навіть незважаючи на те, що зима у нас нині мало схожа на зиму, домашній затишок з чаєм і варенням своєї актуальності не втратив. Пропонуємо вам спробувати ароматне і яскраве на смак і колір варення з повністю натуральних інгредієнтів - з апельсина і кориці.

Таке варення можна їсти з печивом, додавати в чай, мазати на хліб або вафельні коржі, або просто ласувати вприкуску. Готується ця смакота з найпростіших і недорогих інгредієнтів, а саме:

Тепер переходимо до найголовнішого: готуємо варення.

  1. Для початку потрібно промити під проточною водою апельсини з лимоном. Покладіть їх в широку миску і залийте кип'яченою водою.

  2. Візьміть гострий ніж і акуратно зріжте шкірку: при цьому білий шар фруктів повинен залишитися на місці;

  3. Очищаємо апельсини з лимоном від білої частини і нарізаємо фрукти на часточки. Викладаємо їх у велику каструлю, висипаємо цукровий пісок, кидаємо дрібно нарізану шкірку, паличку кориці, вливаємо воду і гарненько перемішуємо. Ставимо на плиту і варимо на невеликому полум'я 11 хвилин. Вимикаємо плиту, даємо суміші охолонути, потім знову включаємо і повторюємо процес ще 3 рази. Якщо хочете, пробийте масу занурювальним блендером.

Варення не вимагає додаткового часу, щоб настоятися. Ви можете ласувати їм відразу, додати в домашню випічку або закатати в банку і прибрати до наступного сезону — вибір тільки за вами. Дивовижний смак і життєрадісний аромат варення підніме вам настрій в будь-який час року.

Раніше повідомляли, рецепт пікантною капусти по-корейськи: саме те, щоб зняти святкові токсини.

Як повідомляв Знай.ua, рецепт бананового кексу: готувати просто, відірватися неможливо.

Знай.ua писав, спробувавши раз, ви будете готувати його знову і знову: швидкий рецепт смачного апельсинового печива.