Національний банк України (НБУ) оприлюднив офіційний курс валют на 11 січня 2021 року.

Відповідна інформація була оприлюднена на сайті Нацбанку.

Після тривалих вихідних з 6 по 10 січня курс Нацбанку нарешті зазнає змін. Так, долар втратив ще 12 копійок у відношенні до гривні і тепер за одиницю американської валюти пропонують 28,2847 копійки.

А ось євро вдалося трохи відігратися: тепер за 1 € доведеться викласти десь на 6 копійок більше: курс НБУ зафіксовано на позначці 34,909 грн за євро.

Офіційні курси валют НБУ на 11 січня:

  • 1 долар США - 28,2847 грн
  • 1 євро - 34,909 грн

курс валют, фото РБК-Україна
курс валют, фото РБК-Україна

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Примітно, що поки що не справдилися прогнози про міцні позиції долара щодо гривні на початку року. Таке січневе укріплення гривні є багато в чому новинкою для України: у цей сезон попит на валюти зростає і перевищує пропозицію. Це пов'язано з тим, що імпорт, насамперед енергоносіїв, перевищує експорт. Проте уряд зміг взяти низку позик для виконання держбюджету-2020, що компенсувало ці втрати.

Авжеж, свою роль зіграли і буремні події в США, які завдали удару міжнародному авторитету американської валюти.

Нагадаємо, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зібрався у турне на Далекий Схід: "Працюємо над…" Зокрема, Україна має значні економічні інтереси у цьому регіоні Азії.