Протести проти несправедливих тарифів на газ спровокувала некомпетентність і корумпованість чиновників НКРЕКП при розрахунку плати за розподіл (транспортування) газу.

Про це пише економіст Борис Кушнірук в колонці на виданні Liga.

«Якщо зростання цін на газ ще можна якось пояснити морозами на європейському континенті, то несправедливість тарифів на постачання газу газорозподільчих мереж — це повністю наслідок некомпетентності та корупції можновладців», - наголосив Кушнірук.

На його переконання, влада упродовж багатьох років не спромоглася об’єктивно розрахувати плату за транспортування газу для населення з урахуванням витрат домогосподарств на проведення газових мереж до житлових помешкань.

«Заробляють на цьому облгази, більшість яких контролює Фірташ. Саме він отримує прибуток від функціонування мереж, в які не вклав жодної копійки», - додав Кушнірук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, на січень 2021 року «Нафтогаз» в чергове підвищив свої ціни на природний газ для населення на 14% до 7,22 грн за 1 куб. м без врахування вартості доставки, яка з 1 січня також зросла на 60-70% в залежності від облгазу.

11 січня в Офісі президента відреагували на питання тарифів на газ і анонсували їх перегляд.