Про це пише Багнет і телеграм-канал Україна Сейчас.

У грудні 2019 року, завдяки журналістському розслідуванню «Настоящего времени» стало відомо про те, що велика литовсько-українська мережа супермаркетів Novus досі продовжує роботу в Криму через ланцюжок російських і європейських офшорних компаній в порушення санкцій Євросоюзу. У компанії це пояснили тим, що»бізнес повинен бути поза політикою".

Тепер же з'ясувалося, що серед власників мережі, крім литовського бізнесмена Раймондас Туменаса, знаходиться компанія StolitsaGrouр відомого рейдера влади Молчанової. Нагадаємо, в грудні минулого року стало відомо про те, що Влада Молчанова намагається захопити найбільший оптовий ринок країни «Столичний» за допомогою рейдерської схеми.

На офіційному сайті компанії StolitsaGrouр значитися "партнером NOVUS в сфері девелопменту". Але зв'язок між StolitsaGrouр і кримськими магазинами NOVUS стає цікавішим, якщо врахувати той факт, що чоловіком Влади Молчанової є екс-міністр юстиції Криму Сергій Коровченко.

Під час окупації півострова в 2014 році радник президента РФ Сергій Глазьєв покладав на Коровченка великі надії і пропонував зберегти на посаді «міністра юстиції Криму» вже в окупаційній адміністрації.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще