Сьогодні, 12 січня, у Бахмуті Донецький апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Відтак командир 37-го батальйону Павло Лановенко залишається під арештом за підозрою у побитті солдата-контрактника, який зловживав алкоголем та наркотиками.

Андрій Білецький, скріншот YouTube
Андрій Білецький, скріншот YouTube

Нагадаємо, 26 грудня комбат Морпіх отримав 30 діб арешту на період "розслідування". Єдиним доказом про побиття є лише слова самого солдата, в крові якого виявили наркотичні речовини. Нацкорпус не сумнівається в словах комбата, який заперечує факт побиття.

"Доказів цього інциденту нуль. Є тільки слово солдата про нібито побиття та слово командира про те, що цього не було. Адвокати подали апеляцію на арешт. Судді попри відсутність доказів рішення залишили без змін. Тим часом захисник командира 37-го батальйону заявив про тиск на підрозділ та родину Павла Лановенка. "Мир на Донбасі – це дуже непростий та тривали процес", – каже Зеленський. Переслідування бойових командирів – це теж частина "процесу"?", - обурився Андрій Білецький.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також Нацкорпус вважає, що ганебне переслідування авторитетного бойового командира є політично замовленою справою і свідченням того, що влада бореться з професійними військовими, які ще лишились в армії.