Ось уже кілька днів поспіль локдаун залишається в Україні якщо не головною темою, то однієї з головних - і продовжує породжувати масу питань.

На деякі з них в програмі «Що далі» на каналі «Знай 24» відповідає колишній депутат Верховної Ради Ірина Сисоєнко.

«Головне завдання - зниження поширеності епідемії та заповнювання лікарень. І зараз ми бачимо, що успіхи на цьому шляху досягнути. Я розумію обурення з боку бізнесу, але ж у нього перед Новим Роком була можливість працювати по максимуму. Для цього були створені всі умови», - зазначає політик.

Вона підкреслює важливість тієї обставини, що локдаун був введений саме після новорічних свят, а не до них - люди змогли не тільки повеселитися, але й заробити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Заробляють, за словами Сисоєнко, і зараз - ті представники бізнесу, які вчасно зрозуміли, що потрібно підготуватися до локдауну. Зокрема, в цьому дуже допомагає послуга доставлення замовлень додому.

Зараз, попри всі заборони, життя в Україні не завмерло, але, на жаль, і коронавірус як і раніше з нами.

Так, локдаун приносить свої плоди, але число госпіталізацій зростає. Ірина Сисоєнко вважає: причина цього в тому, що COVID-19 здатний викликати ускладнення інших хвороб навіть після того, як сам він вже пройшов.

Що стосується вакцинації, то Україна, на думку політика, знаходиться тут в такому ж стані, як і будь-яка інша країна, адже до кінця протестованої вакцини немає ні у кого.

«Ми бачимо, як від МОЗ виходять відразу кілька ініціатив. Ми як країна-учасник COVAX очікуємо офіційно обіцяної міжнародної допомоги. Але паралельно потрібно домовлятися про постачання вакцини з Китаєм, і спостерігати за результатами вакцинації в тих країнах, де вона вже проводиться. Нехай ми отримаємо препарат пізніше, але зате це дасть нам можливість заздалегідь оцінити його ефективність», - зазначає Ірина Сисоєнко.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповідав про подробиці локдауну і вакцинації.

Також він запевнив, що після 24 січня локдаун продовжений не буде.