Дмитро Сахарук, який раніше очолював компанію, призначений виконавчим директором ДТЕК.

«У світлі глобальних трендів українська енергетика переживає істотну трансформацію. Зміни в першу чергу торкаються теплової генерації і вугільної галузі, тому що вони мають зробити найістотніший внесок в декарбонізацію економіки і захист клімату, - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. - Перед новим керівником ДТЕК Енерго стоїть непросте завдання: підготувати ТЕС до переходу на новий режим роботи в об'єднаній енергосистемі України, бути активним учасником ринку допоміжних послуг та знайти точки росту через апробацію нових технологій».

Ільдар Салєєв - досвідчений керівник зі стратегічним баченням і високим рівнем професійної експертизи. Він почав свою трудову кар'єру в 2006 році в ДТЕК як керівник напрямку інвестиційної діяльності у вугільні підприємства. У 2010 році перейшов в Corum Group, де при його активній участі успішно проведена інтеграція розрізнених підприємств в єдиний бізнес, створений R&D центр, розроблені інноваційні продукти і виведена компанія на нові ринки. З 2015 року продовжив роботу в групі Метінвест Холдинг на посаді керівника напрямку закупівель по операційній діяльності. У серпні 2018 Ільдар Салєєв очолив ПРАТ «ДМЗ» («Донецьксталь») і вивів підприємство за підсумками 2019 року у лідери з поставок концентрату коксівного вугілля в Україні. З жовтня 2020 приєднався до команди ДТЕК Енерго в якості операційного директора.

«Щоб і далі залишатися лідером на конкурентному ринку електроенергії, ми повинні активно працювати по нашим ключовим напрямкам. Наш пріоритет - це підвищення операційної ефективності і гнучкості бізнесу, що дозволить поліпшити конкурентоспроможність нашого вугілля і кіловат-години. Ми плануємо і далі впроваджувати проекти по цифровізації підприємств і розвивати нові напрямки своєї діяльності. Поряд з виробничими завданнями ДТЕК Енерго продовжує тримати курс на сталий розвиток бізнесу - у фокусі і екологія, і безпека на виробництві, і розвиток, і навчання персоналу, і справедлива трансформація вугільних регіонів. Таким чином наш бізнес повинен ставати все більш технологічним, ефективним і сучасним», - зазначив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.