Про це заявив начальник відділу науково-проектного центру НЕК "Укренерго" Борис Костюковський.

"Без перенесення термінів (виконання Нацплану з виборів, - ред.) ми просто втрачаємо генерацію. Проблеми виникнуть вже прямо завтра", - сказав Костюковський.

Він також додав, що для реалізацій заходів щодо Нацплану немає джерел фінансування і його ключові положення не можуть бути виконані на даний момент.

За його словами, екомодернізація ТЕС і ТЕЦ без глибокої реконструкції основної частини блоків безглузда, і вона ніколи не окупиться. І в багатьох випадках доведеться приймати непросте рішення-або екомодернізувати, або займатися новим будівництвом. Але в даний час у генерації немає коштів на жоден з варіантів, тому терміни виконання Нацплану з викидів слід перенести.

"Ці всі проблеми можна буде вирішувати тільки за умови, коли в країні і справді будуть створені умови для того, щоб можна було ці проекти фінансувати, з одного боку, а з іншого боку щоб було кому платити за ту електроенергію, яка буде обов'язково при цьому дорожчати», - вважає Костюковський.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, раніше в "Укренерго" повідомили, що без коригування умов Нацплану зі скорочення викидів в Україні виникне гострий дефіцит електроенергії, що може призвести до необхідності обмежувати споживачів струму для забезпечення балансу в системі.