Протягом тижня з 7 по 14 січня 2021 року Держекоінспекція пред’явила порушникам природоохоронного законодавства претензії про відшкодування більше 43 мільйонів гривень збитків.

«В період з 7 по 14 січня 2021 року територіальні органи ДЕІ здійснили 162 перевірки на 78 об’єктах, склавши 230 протоколів про адміністративні порушення. За недотримання вимог законодавства особи отримали загалом 62 тисячі гривень штрафів», - поінформував голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Він додав, що найбільш резонансним порушенням за тиждень виявилась вирубка дерев на лісогосподарському підприємстві у Вінницькій області.

«На території ДП «Дашівське дослідне лісомисливське господарство» була здійснена незаконна вирубка понад 2 тисяч дерев. Збитки внаслідок цього порушення склали 30,5 мільйонів гривень, і претензії щодо їх сплати вже направлені підприємству. Матеріали справи направлено до Управління СБУ у Вінницькій області для прийняття рішення про відкриття кримінального провадження», - зазначив Андрій Мальований.