"Укрзалізниця" зацікавлена в підвищенні вантажопотоку, щоб збільшити доходи компанії, тому не буде підвищувати тарифи на вантажоперевезення.

Про це заявив глава «Укрзалізниці» Володимир Жмак у програмі «Україна з Тиграном Мартиросяном» на телеканалі Україна 24.

На його думку, для підвищення прибутковості УЗ необхідно нарощувати вантажопотік, а це неможливо зробити, якщо весь час підвищувати тарифи на перевезення. Тому компанія регулярно проводить консультації з бізнесом, щоб бути для нього передбачуваним партнером.

"Я хочу забрати у автомобілістів вантажі для того, щоб дороги, які побудуються, не вбивалися, а я отримував додатковий дохід. Але я не зможу отримати додатковий дохід і забрати ці вантажі, підвищуючи тарифи. Я повинен бути на ринку затребуваний зі своїми тарифами. І ми зараз, з самого першого дня моєї роботи в УЗ, організували клуб вантажовідправників, з якими щомісяця збираємося і пояснюємо наші подальші дії. Для того, щоб ми були передбачуваними і зрозумілими для наших партнерів. І, таким чином, завдяки цьому контакту ми і веземо більше і отримуємо більше доходу", - пояснив Жмак.

Також, за його словами, УЗ необхідно припинити субсидувати збиткові Пасажирські перевезення за рахунок прибуткових вантажних, і позбутися непрофільних активів.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"УЗ – це логістична компанія, компанія, яка повинна перевезти вантаж з пункту а в пункт в.все інше не є нашим профільним бізнесом. Тому говорити про те, що Вантажні перевезення повинні субсидувати пасажирські, неправильно. Також дуже велика кількість об'єктів непрофільних гуманітарних у нас на балансі - лікарні, санаторії, табори, Дитячі залізниці. Все це міститься завдяки вантажоперевезенням", - розповів Жмак.

Раніше Володимир Жмак повідомляв, що в 2021 році «Укрзалізниця» буде розділена на 4 компанії (Вантажоперевезення, пасажирські перевезення, інфраструктура і виробництво), а непрофільні активи (медзаклади, санаторії, спортивні споруди) будуть виставлені на продаж або передані в концесію.

У свою чергу екс-прем'єр Володимир Гройсман заявив, що» Укрзалізниця " потребує масштабного реформування та фінансової підтримки від держави для проведення модернізації рухомого складу та інфраструктури.