Низка новел в постанові Кабміну «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 № 28» підсилюють підтримку підприємництва. Про це заявив глава правління ПАТ «МТБ БАНК» Юрій Кралов, повідомляє прес-служба банку.

Банкір зазначив, що щиро вітає зміни в програмі. «Ухвалене урядове рішення розширює дію програми на суб'єктів середнього підприємництва з річним доходом до 20 мільйонів євро. До того ж, лібералізовано кредитні умови: термін кредиту на фінансування оборотного капіталу збільшився до трьох років. Відстрочка платежу щодо повернення кредиту може становити до 12 місяців, зменшується початковий внесок в реалізації інвестиційного проекту: 10% - для діючого бізнесу та 15% - для стартапів. Таким чином, кількість підприємців, яким спростили доступ до кредитування, значно збільшилася», – підкреслив він.

Він переконаний, що пом'якшення умов для рефінансування кредитів в частині забезпечення збереження фонду оплати праці (зменшення до 50%), чисельності персоналу (до 50%, за станом на 1 березня 2020 року), допоможе підприємцям зберегти свій бізнес.

«Доповнена програма «Доступні кредити 5-7-9» передбачає заходи, які є універсальним і дієвим механізмом кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу з фінансовою державною підтримкою суб'єктам підприємництва незалежно від сфери їхньої діяльності», – наголосив Юрій Кралов.

Він також вказав, що для МТБ БАНКу як учасника програми, головне - не прибуток. «Ми добре розуміємо, що підприємництво і банківська система України - це міцний симбіоз, в якому все, що вигідно для бізнесу - вигідно й для банку. Лише разом ми подолаємо економічний спад і будемо жити в багатій, сучасній та процвітаючій країні», – резюмував Юрій Кралов.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Довідка. ПАТ «МТБ БАНК» є правонаступником Відкритого акціонерного товариства «МАРФІН БАНК», яке було створено 5 листопада 1993р. Він є уповноваженим банком Пенсійного фонду України.

МТБ БАНК - один з 23 українських банків, з яким Фонд розвитку підприємництва уклав угоду про співпрацю в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9».

З грудня минулого року МТБ БАНК розширив кредитну програму і почав видавати позики під договори довірчої власності..