Кожна нова смерть, кожне ускладнення від коронавірусу в Україні - на совісті Президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, голови МОЗ Максима Степанова та їхніх подільників.

Про це йдеться в заяві, поширеному партією "Опозиційна платформа – за життя".

У політсилі повідомили, що канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала підтримку німецького регулятора в профільному Європейському агентстві для схвалення вакцини "Супутник V" в Європі.

Це означає, пояснили в партії, що російська вакцина буде широко використовуватися для вакцинації громадян ЄС.

"Відмовляючись дати дозвіл на використання вакцини" Супутник V " в Україні і, по суті, відкрито саботуючи вакцинацію населення від COVID-19, влада керується тільки одним ‒ політичною доцільністю, інтересами своїх заокеанських господарів. А вони свою позицію вже озвучили. "Україна не купуватиме російську вакцину від COVID, яка не пройшла клінічних випробувань на безпеку", - заявила тимчасова повірена в справах США в Україні Крістіна Квін ще в жовтні 2020 року. Ці заяви слухняно повторюють українські чиновники від зовнішнього управління-єдиної галузі державного управління, яка діє в Україні, тому що медичних фахівців у цій владі немає», – зазначили в ОПЗЖ.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

А глава МЗС України Дмитро Кулеба, продовжили в політсилі, взагалі домовився до того, що назвав вакцину від коронавірусу «Супутник V» «гібридною зброєю» Росії проти України.

«Заяви прем'єр-міністра України Шмигаля, Степанова, Ляшка і подібних їм діячів про те, що російську вакцину нібито неможливо зареєструвати через незавершеність третьої фази клінічних випробувань,-це відверта і цинічна брехня. Причому брехня, спростована самим Степановим, до якого нарешті дійшло, що жодна (!) з існуючих вакцин не завершила третю фазу клінічних випробувань в повному обсязі«, – підкреслили в "Опозиційній платформі - за життя".

У партії вказали на те, що такою ж брехнею є заяви голови парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайла Радуцького, який сказав: «ми не можемо за законом реєструвати вакцину, яка не має кваліфікації ВООЗ і країн з жорсткою регуляторною політикою: США, країн ЄС, Швейцарії, Японії».

І при цьому Україна укладає контракт на поставку китайської вакцини Sinovac, яка навіть ще не зареєстрована і фактично поки не існує, підкреслили в ОПЗЖ. Але ж ця вакцина не пройшла третю фазу клінічних випробувань, не зареєстрована в "країнах з жорсткою регуляторною політикою". Тобто укладений Україною контракт повністю викриває брехливість і подвійні стандарти української влади. Крім того, китайська вакцина ще й дорога – настільки, що через її ціни від резервування відмовилися арабські країни-члени ОПЕК.

Як зазначили в партії, черговими фактами цинічної брехні влади є і розповіді Президента Зеленського про розробку української вакцини. Адже сьогодні високопоставлені чиновники воліють щепитися контрабандною вакциною потай від українців, викладаючи за неї, за інформацією ЗМІ, по $3000, не побоюючись ні перевірок, ні спроб Зеленського імітувати боротьбу з цим явищем.

"Підсумком брехні і маніпуляцій влади стало жахливе зростання смертності в нашій країні. У листопаді минулого року, за даними Держстату, померли 63 438 українських громадян, тоді як рік тому в тому ж місяці померли 46 986 українців. Якщо ж порахувати середньорічну листопадову смертність в 2015-2019 роках, то вона становить 48 575 осіб.

Таким чином, надмірна смертність продовжує зростати. Якщо у вересні 2020 року померло на 14% більше українців, ніж в середньому в тому ж місяці в 2015-2019 роках, то в жовтні – на 18,9% більше, а в листопаді вже на 30,6% – і рівень надмірної смертності наблизився до того, який був 102 роки тому в Європі в розпал епідемії "іспанки"», – навели статистичні дані в ОПЗЖ.

Влада рапортує про 5242 померлих від коронавірусу в листопаді. Але, безсумнівно, насправді ця цифра занижена, і переважна більшість надлишкових смертей пов'язана з коронавірусом.

«Назвати це інакше ніж геноцидом українського народу не можна. І його можна було б уникнути, якби влада пішла на придбання єдиної реально доступної їй вакцини-російської "Супутник V" - або почала б її виробництво в Україні. На 18 січня предзамовили готові партії "супутника V" або ж прийняли рішення виробляти цю вакцину на своїй території 17 країн: Алжир, Аргентина, Білорусь, Болівія, Бразилія, Китай, Єгипет, Індія, Казахстан, Мексика, Непал, Палестина, Парагвай, Південна Корея, Сербія, Узбекистан, Венесуела. На підході Німеччина і ЄС. Кожна нова смерть, кожне ускладнення від коронавірусу - на совісті Зеленського, Шмигаля, Степанова та їхніх подільників. І громадяни України повинні про це знати і пам'ятати!» - підсумували в партії " опозиційна платформа - за життя».