В період з 15 по 21 січня територіальні органи Держекоінспекції здійснили 445 перевірок та склали 500 протоколів про виявлені адміністративні порушення.

«З 15 по 21 січня ДЕІ провела 445 перевірок на 189 об'єктах державного нагляду. За їх результатами складено 500 протоколів про адміністративні правопорушення. Шкода, завдана довкіллю внаслідок недотримання природоохоронного законодавства, склала 104,6 мільйона гривень», - проінформував голова ДЕІ Андрій Мальований.

Протягом тижня було виявлено два випадки викидів забруднюючих речовин у повітря за відсутності дозволу.

«Найрезонанснішим випадком за цей період стало нарахування понад 100 мільйонів гривень збитків за викиди забруднюючих речовин без дозволу на ПрАТ «Костопільський завод скловиробів», що на Рівненщині. Претензія про відшкодування повної суми вже направлена підприємству.

1,7 мільйона гривень збитків було нараховано підприємству ТОВ «Украгро-Полісся» у Житомирській області. На ньому викиди в атмосферу також здійснювались без дозвільних документів», - зазначив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також протягом тижня інспектори зафіксували два факти незаконної вирубки дерев на Вінниччині, збитки від яких склали понад 1 мільйон гривень.

«503 тисячі гривень повинне сплатити держпідприємство «Барський райагроліс» та майже 558 тисяч гривень - Служба автомобільних доріг у Вінницькій області. Матеріали, складені після виявлення обох порушень, вже направлені до Управління СБУ у Вінницькій області для прийняття рішення про відкриття кримінального провадження», - додав Андрій Мальований.