Аграрні асоціації України звинувачують міністра економіки Ігоря Петрашка в перешкоджанні роботи Міністерства аграрної політики, і бажанні зберегти контроль над Держпродспоживслужбою, яка в усі часи перебувала у відомстві Мінагропроду.

"Зараз ключова дискусія ведеться навколо того, чим саме буде керувати Мінагрополітики. Тому що якщо воно буде відновлено з урізаними повноваженнями, то користі від нього буде дуже мало. Будемо відстоювати, щоб аграрне міністерство було повноцінне, а не кульгавою качкою», - заявив голова Всеукраїнського Конгресу фермерів і Агро-продовольчої ради Іван Слободяник.

Нагадаємо: після того, як Уряд відновив роботу Міністерства аграрної політики і продовольства, малося на увазі, що нове відомство збереже всі функції і служби, які підпорядковувалися йому до об'єднання з Міністерством економіки і торгівлі. Але міністр Петрашко раптово не захотів втрачати контроль над окремими службами Мінагропроду.

«Стурбований поділом Міністерства економіки міністр Ігор Петрашко вчепився в Держпродспоживслужбу і не хоче віддавати під дах Міністерства аграрної політики. Ще б пак-ДПС дає можливість контролю імпорту / експорту і забезпечує постійний потік кешу в бекофіс«,-написали з цього приводу в телеграм-каналі»всі ходи записані".

Саме тому Петрашко підготував нове Положення про Мінагрополітики, яке Кабмін має затвердити до 28 січня. І в ні немає ні слова про Держпродспоживслужбу, яку Петрашко сподівається зберегти при Мінекономіки.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст
Показати ще

Нагадаємо: Кабмін скасував постанову про ліквідацію Мінагропроду. Відповідно, зараз продовжує діяти Постанова №1119 від 25 листопада 2015 року, де описаний функціонал відомства, і де передбачено, що Держпродспоживслужба підпорядкована Мінагро.

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що міністр Петрашко захищає монополії, зокрема тютюнову, замість того, щоб підтримувати підприємців. А екс-глава Держрезерву Ярослав Погорілий звинуватив Петрашка в тому, що він має намір відновити і очолити корупційні схеми з зерном в Держрезерві.

Також раніше стало відомо, що призначені Петрашко керівники ДП «Конярство України» заганяють підприємство в збитки і знищують Конярство. Так, колись успішне "Конярство України" За останній рік зазнало збитків у сумі 250 млн грн, працівників масово звільняють, а коней цілими поголів'ями відправляють на бійні.