Народні депутати України, які входять в міжфракційне обєднання "За розвиток атомної енергетики", забезпечать умови для того, щоб уряд мав можливість випустити облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 7,3 мільярди гривень, щоб покращити фінансовий стан держкомпанії "Енергоатом".

Про це в своєму Facebook написав народний депутат Юрій Камельчук.

"Державні облігації для безпеки роботи АЕС – це досяжне завдання. Депутатське МФО "За розвиток атомної енергетики" цілеспрямовано захищає інтереси галузі і тому ми хочемо, щоб держава зробила все можливе, щоб виділити держкомпанії 7,3 мільярди гривень для виплати боргів за рахунок випуску ОВДП", - заявив нардеп.

За його словами, з боргами АЕС не можуть стабільно генерувати електроенергію та бути безпечними. Окрім того, є величезна кількість контрактів та ремонтів на енергоблоках, які треба виконувати, а також атомники, яким держава має забезпечити стабільну та гідну зарплату.

Разом з тим він виразив здивованість щодо нещодавної позиції президента "Енергоатому" Петра Котіна, який писемістично висловився щодо законопроекту №4624.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Ми будемо шукати підтримку та доводити колегам необхідність підтримки "Енергоатому". Закликаю це робити і Котіна. Заради галузі та працівників атомної промисловості", - сказав нардеп.

Він додав, що держава виділила понад 10 мільярдів гривень цільових коштів на виплату боргів перед виробниками "зеленої" електроенергії.

"Ці гроші більш ні на які цілі давати не хочуть. Через це наш законопроект – це конкретні цільові гроші на потреби "Енергоатому". Борги треба погашати справедливо. Як іноземним інвесторам, так і такій важливій для країни атомній енергокомпанії", - зазначив Камельчук.

Нагадаємо, щоб вирішити фінансову кризу на ринку електроенергії народні депутати зареєстрували законопроект №4624 про випуск ОВДП для "Енергоатому" на суму 7,3 млрд грн. Таким чином, "Енергоатом" отримав своє джерело погашення боргів, а підприємства відновлюваної енергетики мають змогу отримати виплату боргів за рахунок наданих держбанками кредитів.