Міністерство інфраструктури не планує скасовувати реформу системи дипломування моряків, незважаючи на протести.

Про це Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив на своїй сторінці в Facebook у відповідь на вимоги з боку мітингувальників, що прозвучали в ході протестів проти корупції у сфері дипломування моряків 25 січня, передає Інтерфакс-Україна.

"Підтвердження стажу по запису в послужній книзі моряка - це не реформа, а перерозподіл корупційних потоків від інспекції в крюїнги (компанії, що здійснюють пошук і підбір плавскладу на судна, – ред.). Тому, що запис легко підробити, немає реєстрів, що дозволяють верифікувати таку інформацію", – підкреслив міністр.

Криклій також заявив, що з повагою ставиться до конституційного права на протест, "якщо на нього дійсно виходять моряки".

За словами міністра, Мінінфраструктури бачить реформу системи дипломування моряків наступним чином:

  • ліквідація корумпованої інспекції;
  • впровадження автоматизованої системи тестування моряків без участі людини-екзаменатора;
  • CES (загальноприйнята в світі система тестування моряків) як основа тестової системи;
  • повноцінна робота електронного кабінету моряка.

Міністр також зазначив, що рішення про ліквідацію інспекції дипломування моряків оскаржують в суді за позовом колишнього співробітника.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, у низці міст України 25 січня пройшли протести проти корупції у сфері дипломування моряків. Серед іншого, організатори акції вимагали "скасувати іспити для повторного підтвердження дійсності дипломів моряків". В Одесі перекрили трасу на Київ. Ініціатором протестів в Одесі, Києві, Херсоні, Миколаєві, Ізмаїлі, Маріуполі та Очакові виступила громадська організація "Українське об'єднання моряків".Джерело: https://biz.censor.net/n3244253