ДТЕК Нафтогаз сплатив 42,8 млн грн ренти до місцевих бюджетів Полтавської області та реалізував 12 соціальних проєктів на суму понад 7,5 млн грн у рамках Програм соціального партнерства у 2020 р.

Таким чином, минулого року компанія спрямувала понад 50 млн грн на розвиток місцевих громад Полтавщини – повідомляє прес-служба.

Зокрема, понад 17 млн грн надійшло до бюджету Полтавської області, майже 8 млн грн отримав Шишацький районний і 4,9 млн грн – Миргородський районний бюджети, Мачухівська ОТГ – 6,4 млн грн, 4 млн грн – Ковалівська і 2,4 млн грн – Савинцівська сільські ради.

У рамках Програм соціального партнерства компанія здійснила реконструкцію у Великосорочинській школі; закупила медичне обладнання та провела ремонт Шишацької ЦРЛ; відремонтувала дороги, побудувала водогін у с. Ковалівка; придбала автомобіль-самоскид для Мачухівської громади та реалізувала інші важливі соціальні проєкти.

У 2020 р. на територіях присутності ДТЕК Нафтогаз було вперше проведено конкурс міні-ґрантів «Громада своїми руками», який проходить за фінансової підтримки ДТЕК. Переможцями визнані 10 соціальних проєктів, які отримали фінансування на загальну суму 800 тис. грн.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами виконавчого директора ДТЕК Нафтогаз Наталії Гребенюк, минулого року через пандемію COVID-19 та кризові явища, які вона викликала, підтримка бізнесу була особливо необхідною для громад. «Завдяки рентній платі від видобутку газу та Програмам соціального партнерства вони змогли продовжити свій розвиток, реалізувавши важливі проєкти у галузі охорони здоров’я, освіти, енергоефективності та благоустрою.

ДТЕК Нафтогаз активно долучається до реалізації Цілей сталого розвитку ООН, що були включені до ESG стратегії ДТЕК. Один із важливих принципів нашої роботи – бути надійним партнером місцевих громад», – підкреслила Наталія Гребенюк.