Громадський діяч Валентин Лукіяник і Всеукраїнське Православне братство святого Архистратига Божого Михаїла не мають благословення на проведення акцій від імені Української Православної Церкви.

Про це сказано у документі, направленому 28 січня керуючим вікаріатствами, намісникам і настоятелькам монастирів і настоятелям храмів Київської єпархії УПЦ, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Валентин Лукіяник і Всеукраїнське Православне братство святого Архистратига Божого Михаїла останнім часом провели у Києві кілька акцій відверто політичного і провокаційного характеру, які намагалися видати за заходи Української Православної Церкви. У зв'язку з цим, нагадуємо, що В. Лукіяник і Всеукраїнське Православне братство святого Архистратига Божого Михаїла не мають нічого спільного з Українською Православною Церквою і не мають Нашого благословення на свою діяльність», - наголошується у документі.

Предстоятель УПЦ з жалем констатував, що «поведінка Лукіяника свідчить про те, що він є провокатором і шахраєм, який вводить в оману віруючих людей».

Валентин Лукіяник і Всеукраїнське Православне братство святого Архистратига Божого Михаїла в грудні 2020 і січні 2021 року провели низку молебнів і хресних ходів, які намагалися видати за заходи з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Валентин Лукіяник - громадський діяч, публіцист, голова Всеукраїнського Православного братства в ім'я Архістратига Божого Михаїла, голова Союзу православних братств України. У 2011 році рішенням Священного Синоду УПЦ він був відлучений від церковного спілкування за антицерковну, деструктивну діяльність до принесення щирого публічного покаяння. Повернутий у спілкування з Українською Православною Церквою у 2015 році.