Нинішній керівник уряду - недостатньо професійний фахівець для займаної посади.

Про це в ефірі телеканалу «НАШ» заявив народний депутат від фракції «Батьківщини» Андрій Ніколаєнко, коментуючи можливості створення широкої парламентської коаліції і кадрові перестановки в Кабміні.

«На чолі уряду в кризовий період повинен ставати досвідчений кризовий менеджер. Нагадаю, що Офіс Президента двічі намагався висунути пана Вітренка не тільки на посаду міністра енергетики - на посаду першого віце-прем'єра. І вже зрозуміло, що він не може відповісти на багато питань навіть в енергетиці. А якщо запитати його про медицину, Про оборону, про те, що він повинен курирувати як віце-прем'єр - він взагалі «попливе»», - заявив Ніколаєнко.

За словами депутата, якщо Президент і далі намагатиметься невеликими перестановками у владі виправити ситуацію - буде колапс.

"Тому що тарифна криза-це тільки перші дзвіночки.Україна під керівництвом нинішнього уряду стрімко котиться до глибокої економічної кризи. Є таке поняття - »точка неповернення". І якщо раніше мені здавалося, що запасу міцності конструкції держави достатньо, щоб виправити будь-яку помилку, то зараз я хвилююся, чи не пройшли ми цю точку неповернення. Тому, якщо говорити про об'єднання різних політичних сил в коаліцію, то вони повинні об'єднуватися навколо Президента, обраного народом, і обраного з високим рівнем довіри. Але непрофесійне оточення Президента і не надто професійна команда в парламенті не можуть додати Президенту професіоналізму, який йому потрібен. Тому Україна робить помилки одну за одною-як на зовнішньополітичній арені, так і у внутрішніх питаннях, насамперед – економічних», - констатував Андрій Ніколаєнко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Він вважає, що Президенту потрібен такий керівник уряду, рівень довіри до якого дозволить зібрати професійну команду і уникнути конкуренції між виконавчою гілкою влади і президентською вертикаллю.

"Я нагадаю, що Юлія Тимошенко двічі отримувала підтримку Верховної Ради на посаду Прем'єр-міністра України, тоді як Юрій Вітренко вже двічі отримав відмову на посаду першого віце-прем'єра. Прем'єрство Юлії Тимошенко припадало якраз на часи економічних криз. Але її уряд забезпечував реальні результати ефективної діяльності", - резюмував Андрій Ніколаєнко.