Представники Держекоінспекції матимуть змогу долучитись до тренінгових програм Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) та отримати міжнародний досвід у сфері управління відходами.

«Провели першу зустріч з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA), яке підтримує економічне та соціальне зростання країн, що розвиваються.

В ході зустрічі представники агентства розповіли про тренінгові програми JICA для держслужбовців з таких напрямків, як економічний розвиток, залучення інвестицій, охорона навколишнього середовища. Для фахівців ДЕІ особливо актуальним є навчання у сфері поводження з твердими побутовими і промисловими відходами», - розповів голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

Основною темою зустрічі стала саме необхідність вивчення міжнародного досвіду у сфері управління відходами. Так, минулого року Держекоінспекція зафіксувала понад 2 тисячі нелегальних сміттєзвалищ, з яких всього 60% ліквідовано.

«Окрім того, обговорили матеріально-технічне забезпечення Держекоінспекції. Так, зокрема, для оперативного виявлення стихійних сміттєзвалищ інспекції необхідні безпілотні літальні апарати (дрони) та якомога оперативніше впровадження системи аерокосмічного моніторингу, тож ДЕІ шукає потенційних партнерів для реалізації цього проекту», - додав Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще