Рішення про відкриття імпорт електричної енергії з Росії, який поставив під загрозу енергетичну безпеку України, прийняв так званий «незалежний» регулятор НКРЕКП.

Про це заявив народний депутат, член фракції «Європейська солідарність» Володимир Ар’єв.

«Уже з Росії почали імпортувати електроенергію. Це питання до НКРЕКП, незалежного регулятора, який відкрив шлюз з 1 числа», - заявив Ар’єв в ефірі телеканалу «Прямий».

Політик наголосив на недопустимості торгівлі енергоресурсами з країною-агресором.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

«Європейську солідарність» дуже занепокоїла його фраза про те, що можна постачати газ напряму з Росії за прозорими контрактами. Росія, незалежні власники і прозорі контракти – це речі, які просто одна одній протирічать. Це оксюморон, є така літературна фігура», - додав нардеп.

Нагадаємо, Україна з 1 лютого почала імпортувати електричну енергію з Росії. З січня здійснюються поставки російського струму через Білорусь.

Імпорт струму з Росії став можливий завдяки народному депутату Андрію Герусу. Він виступив автором поправки до закону, яка відкрила Росії доступ на енергоринок України.

16 грудня 2020 року назначений за ініціативи Геруса керівник НКРЕКП Валерій Тарасюк дозволив російським компаніям постачати електроенергію в Україну з 1 січня 2021 року.