Енергоблок №1 Запорізької ТЕС відключений через тимчасову несправність системи охолодження блокового трансформатора 1Т. Станція працює в штатному режимі 2 блоками.

Про це йдеться в повідомленні компанії "ДТЕК Енерго".

"На цей момент станція працює двома блоками (№3 і №4), несе потужність близько 400 МВт. Для відшкодування графіка навантаження енергоблоку №1 енергетики станції оперативно почали пускові роботи на блоці №2", - повідомили в компанії.

Відключення блоку не вплинуло на енергопостачання та водопостачання регіону, як і на роботу ТЕС в цілому.

У компанії додали, що подібні технологічне порушення - нерідке явище для будь-якої теплової генерації, а особливо в період високого навантаження.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Це не є позаштатної ситуацією. Після того, як енергетики усунуть недоліки в роботі енергоблоку №1, він буде готовий включитися в енергосистему, а поки його навантаження на себе візьме енергоблок №2", - йдеться в повідомленні.