Надавати українцям якісну освіту та підтримувати талановиту молодь – один із пріоритетів Academy DTEK, як соціально-відповідальної освітньої платформи. А колаборація с державними університетами та освітніми площадками – ефективний механізм для досягнення цієї мети.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка – один з найбільших та авторитетніших вищих навчальних закладів України. Минулого року Академія вже співпрацювала з КНУ, а сьогодні офіційно закріпила партнерство задля подальшого розвитку освітньої екосистеми в Україні та впровадження передового світового досвіду.

«За 10 років Academy DTEK пройшла шлях від корпоративного університету до відкритої освітньої платформи. Будучи довгий час сфокусованими на розвитку співробітників ДТЕК, ми розуміємо, якими якостями та знаннями повинен володіти спеціаліст, щоб його кар’єра у великому бізнесі була успішною», - сказала Ректорка Academy DTEK Валерія Заболотна.

Вона також підкреслила, що вища освіта має змінюватися. «Ми з радістю будемо допомагати студентам Київського національного університета імені Тараса Шевченка отримувати актуальні навички, затребувані у бізнесі та розвивати нові компетенції, які відповідають викликам сучасних реалій. Це один із засобів реалізації нашої глобальної місії - бути навчальним партнером в безперервному професійному розвитку», - зазначила Валерія Заболотна.

Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Т. Шевченка,зазначив, що співпраця з авторитетною Academy DTEK в напрямку розвитку людського потенціалу для Університету стане траєкторією якісної підготовки фахівців для розбудови вітчизняної економіки та покращення якості вищої освіти.

У 2020 році ДТЕК розпочав реалізацію нової довгострокової стратегії, заснованої на Цілях сталого розвитку ООН і відповідає принципам ESG (Environmental, Social, Governance). Academy DTEK забезпечує успішне досягнення цілі сталого розвитку ООН №4 «Забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх» за допомогою реалізації освітніх програм для зовнішніх і внутрішніх клієнтів. За часи свого існування в Академії пройшли навчання 264 тис. осіб, а понад 50 професійних стандартів з 58 розроблених були актуалізовані відповідно до сучасних освітніх тенденцій.