В ДТЕК Київські електромережі повідомили про плани модернізації енергообладнання столиці на 2021 рік. Компанія реалізує 67 проєктів реконструкції підстанцій, розподільчих пунктів, кабельних та повітряних лінії. Продовжить розбудову розумних мереж (Smart Grid) та сучасного клієнтського сервісу. Загальний обсяг інвестицій у мережу Києва складе більше 645 мільйонів гривень.

Як зазначають в компанії, сума інвестицій у порівнянні з 2018-2020 роками зросла на 35%. Сталося це завдяки впровадженню з 1 січня 2021 року стимулюючого тарифоутворення. Однак, зазначають в ДТЕК, хоча стимулююче регулювання є більш ефективною методологією, воно все ще не дозволить залучати співмірний з європейським об’єм інвестицій та досягнути європейських показників якості електропостачання.

Виділені інвестиційні кошти будуть спрямовані на поліпшення якості електропостачання клієнтів відповідно до планових показників, які встановлює держрегулятор НКРЕКП: скорочення втрат електроенергії в електромережах і показника SAIDI (часу відключення електроенергії).

«ДТЕК забезпечує істотний внесок в трансформацію енергетики. У розвиток електромережі Києва цього року компанія інвестує понад 645 мільйонів гривень. Реконструюємо три великі підстанції 110 кВ та реалізуємо 67 проєктів на 162 об’єктах середньої та низької напруги», – зазначив виконувач обов’язків генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

За його словами, компанія також продовжуватиме цифровізацію мережі та розвиватиме автоматизовану систему диспетчерського управління. Що дозволяє в режимі реального часу відслідковувати технічний стан електрообладнання та більш оперативно усувати аварійні ситуації.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще