Референдум, на який виносилося питання про скорочення кількості депутатів до 300, не мав жодних юридичних наслідків.

Про це сказав політолог Дмитро Снєгирьов у програмі “Політика Навиворіт”.

“За оцінками спеціалістів, цей референдум має коштувати українському бюджету 2 млрд грн. Поясніть мені, якого милого взагалі піднімати це питання за таку вартість? Нам нема куди подіти 2 млрд грн? Тим більше, пану Кравчуку, я хотів би нагадати сумнівний досвід проведення українських референдумів. Мова йде про той референдум, коли виносилося питання щодо скорочення кількості депутатів до 300. Давайте разом з вами пригадаємо, що, власне, відбулося після цього. Чи мали якісь юридичні наслідки того референдуму? Жодних”, - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він зазначив, що вони апелюють до 5 статті Конституції говорячи про те, що тільки народ України є єдиним джерелом влади. Але при цьому на плечі народу перекладають політичну відповідальність.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

“Розписуючись в повній безпомічності, політичній імпотенції. В нерозумінні ситуації, проблематики Сходу України”, - резюмував політолог.

Також нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Президент України Володимир Зеленський написав про страх політиків перед законом про референдум.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що питання про продаж землі іноземцям може бути винесено на референдум не раніше 2023 року.