Коштом чого існують націоналістичні організації на кшталт «Національного корпусу»? Хто їх фінансує і перед ким вони повинні звітувати за отримані гроші?

Про це в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповідає керівник штабу «Національного корпусу» Максим Жорін.

«Я особливо підкреслюю, що справді немає сенсу порівнювати такі організації, як «Національний корпус», «Правий сектор» та інші - вони за своєю діяльністю абсолютно різні. Так, у своєму баченні вони мають багато спільного, але в цілому ці організації різні», - говорить він.

За словами Жоріна, з фінансуванням все дуже просто: у «Національного корпусу» одна з найпрозоріших бухгалтерій, і щороку її перевіряють. Його фінансову звітність досліджують так ретельно, що знають кожну кому.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Відомо, що здебільшого фінансування здійснюється з регіонів, від людей, які нас підтримують. Це або середній, або малий бізнес. Частина внесків надходить від прихильників або активістів нашої організації. Це можна побачити в щорічних фінансових звітах. Питань до нас як до партії щодо фінансування на сьогодні немає: вся звітність є у відкритому доступі», - уклав Максим Жорін.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він закликав прийняти закон про боротьбу з колабораціонізмом.

Також Жорін назвав нову Стратегію національної безпеки здачею інтересів країни.