Понад 400 журналістів з телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, які були закриті на початку лютого, проводять акцію протесту проти обмеження свободи слова в країні. Також підтримати журналістів прийшло більше тисячі глядачів телеканалів.

Вони вишикувалися в довгий ланцюг на Парковій алеї, неподалік від КВЦ "Парковий", де сьогодні має відбутися форум " Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" за участю президента Зеленського.

У руках журналісти тримають плакати: "Кім Чен Зе", "Зе проти правди", "Кінець свободи слова", "Не війну, а канали", а також багато інших.

Знімальні групи телеканалів спробували зайти на захід, проте їх не пустила Охорона, мотивуючи це тим, що "їх немає в списках".

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У студіях телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK провідні та знімальні групи з'явилися в ефірі з заклеєними ротами, що символізує обмеження свободи слова в Україні.

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про введення персональних санкцій проти депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Зокрема, мова йде і про анулювання ліцензій на мовлення належних йому телеканалів ("112 Україна", NewsOne, ZIK). Згідно з указом, який набув чинності з моменту підписання, до телеканалів застосовані санкції протягом п'яти років.

Медіахолдинг у свою чергу розцінює введення санкцій як політичну розправу над неугодними ЗМІ.

Відзначимо, що онлайн-трансляцію "112 Україна", NewsOne і ZIK після блокування можна дивитися ТУТ.

Крім того, сайт інформаційного агентства 112.ua переїхав на новий домен. Зараз вже працює редирект (перенаправлення) зі 112.ua на 112ua.tv.

Старий домен у сайту забрали, він був "розділений". По суті, власник домену, сайт телеканалу, втратив можливість його адмініструвати. Таким чином, в результаті атаки влади на свободу слова у сайту 112.ua незаконно відняли домен 112.ua.

Також на нові домени перейшли сайти ZIK і NewsOne. Новини ZIK можна читати за адресою - zikua.tv, "112 Україна" - на 112ua.tv, а NewsOne-на newsoneua.tv.