Існує багато сумнівів щодо тих методів, які сьогодні застосовуються чинною владою щодо проросійських телеканалів в Україні.

Про це в ефірі “Прямий"заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в 2015-2020 рр. Сергій Костинський.

“Я, безумовно, вітаю хід думок Володимира Зеленського і його команди про те, що з проросійською промовою потрібно боротися категорично. Я не бачив цієї роботи протягом двох років. Побачив початок зараз, і я сподіваюся на продовження цієї роботи. Але у мене є багато сумнівів щодо тих методів, які сьогодні застосовуються. Справа в тому, що санкції РНБО – це такий інструмент, який може бути використаний тільки один раз. Якщо рано чи пізно у Верховному суді або Європейському суді з прав людини це рішення буде спростовано, і пан Медведчук отримає позитивне рішення Європейського суду на свою користь, то РНБО більше не зможе, в тому числі з політичних мотивів, приймати подібні рішення ні проти телеканалів Медведчука, ні проти інших російських телеканалів", – сказав Костинський.

На його думку, такі інструменти повинні використовуватися як крайній захід з розумінням того, що повинна бути підготовлена дуже серйозна правова позиція.

"Зараз я бачу, що ті відповідальні органи державної влади, регулюючі органи, які, в першу чергу, повинні бути задіяні для того, щоб навести порядок в інформаційній сфері, вони не відпрацювали свій адженд. І, відповідно, не було або політичної волі, або вони були некомпетентні, або... я не знаю, що це було. І коли задіюється останній інструмент для того, щоб припинити всю цю роботу, я бачу, що це кон'юнктура, політична кон'юнктура. Змінилася, наприклад, Адміністрація президента США. Я думаю, що це може бути один з факторів, коли потрібно сподобатися новому президенту США", – додав Костинський.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Він зазначив, що також насправді може бути нашарування багатьох факторів, у тому числі і змова з частиною команди ОПЗЖ для того, щоб віддати перевагу комусь із конкурентів Медведчука.

“Завдано удару нібито по імперії Медведчука. Але, я стверджую, це рішення не представляє проблеми для Медведчука. Друге-проблема набагато ширше. Телеканалів, що здійснюють проросійське мовлення, набагато більше. І питання: чи будуть задіяні якісь інструменти", – завершив Костинський.