Влада повинна допомогти промисловості з екомодернізацією підприємств, а не посилювати податковий тиск на них.

Про це заявив народний депутат України, член депутатської групи «Довіра» Сергій Шахов в ефірі телеканалу "Україна 24".

«На екомодернізацію потрібно 4,1 млрд євро. І Європа йшла до екомодернізації 30 років. А чиновники, міністри, прем'єр-міністри, президент, офіс президента і парламент – беруть на себе нездійсненні зобов'язання, а потім хочуть перекласти їх на плечі бізнесу. У Законі № 4167 (про промислові викиди – Ред.) чітко зазначено підвищення екоподатків відразу в 30 разів. Можете собі уявити? Так, з екологією у нас погано. Але з економікою нашої країни ситуація взагалі кричуща", - розповів Шахов.

На його думку, підвищення екоподатку в ситуації нинішнього коронакризису, знищить бізнес, який і без того має серйозні проблеми через кризу, пов'язану з епідемією коронавірусу.

«У всіх європейських державах у зв'язку з пандемією держава допомагає бізнесу. В Україні навпаки: мало того, що піднімає тарифи і по десять шкур живцем зриває з пенсіонерів, лікарів, вчителів і пенсіонерів. Так тепер вирішили напасти на бізнес", - додав Шахов.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Раніше народний депутат України Сергій Магера заявив, що запропоновані Мінекології екологічні нормативи не відповідають європейським і створюють можливості для зловживань з боку чиновників, а не для захисту навколишнього середовища. За його словами, у бізнес-спільноти є багато зауважень до законопроекту від Мінекології» Про запобігання, зменшення і контроль промислового забруднення " (№4167), які повинні бути враховані при його доопрацюванні.

У свою чергу директор GMK Center Станіслав Зінченко вважає, що прийняття запропонованого урядом законопроекту про промислові викиди призведе до знищення цілих галузей економіки, на його думку, документ потребує доопрацювання.