Про це він заявив під час особистого прийому в офісі Державної екологічної інспекції у Кривому Розі.

Йдеться про будівництво хвостосховища «ІІІ карта», на якому ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» планує здійснювати складування та захоронення виробничих відходів.

Торік Держекоінспекція перевіряла дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо будівництва цього об’єкту.

«Підприємство (згідно з результатами аналізу оцінки впливу на довкілля) було зобов’язане розробити додаткову ОВД, щоб встановити дію хвостосховища на навколишнє природне середовище. Однак ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» продовжувало здійснювати будівництво, не надавши цей документ», - підкреслив Андрій Мальований.

За словами посадовця, Офіс Держекоінспекції у Кривому Розі найближчим часом планує проведення перевірки цього підприємства, зокрема, і в частині будівництва хвостосховища.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Очільник ДЕІ також нагадав, що, за наявності скарг щодо промислових підприємств, громадянам необхідно готувати звернення до ДЕІ.

Особистий прийом громадян у Кривому Розі проводиться щотижня. Запис за номером: +38 (097) 336-28-41.