Держекоінспекцією заплановане проведення заходів контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на ТОВ «Коксовий завод «Новомет», Зміївській ТЕС та КП «Харківводоканал», які є одними з найбільших забруднювачів довкілля в Україні.

«Буде здійснений плановий захід контролю на ТОВ «Коксовий завод «Новомет». Адже підприємство продовжує працювати, незважаючи на рішення суду щодо тимчасового припинення його діяльності за позовом Держекоінспекції.

Наразі «Коксохім» подав апеляційну скаргу, тож судовий процес продовжується. Його перебіг я тримаю на особистому контролі і наголошую, що ДЕІ буде до кінця боротися за закриття цього підприємства», - підкреслив Андрій Мальований.

На території Харківської області також знаходяться 2 підприємства із рейтингу топ-100 забруднювачів Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів - КП «Харківводоканал» та Зміївська ТЕС.

«Вже у першому півріччі 2021 року Держекоінспекцією заплановане проведення заходів контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на цих підприємствах. Зараз фахівці ДЕІ готують календарний план перевірок, тож про точну дату заходів повідомлю додатково», - повідомив Андрій Мальований.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За словами посадовця, у січні Харківщина стала лідером за кількістю порушень природоохоронного законодавства.

«Протягом місяця інспектори ДЕІ Харківської області склали 229 протоколів про адміністративні порушення та розрахували понад 1 мільйон гривень збитків», - додав Андрій Мальований.