Ініціатива Мінекономіки щодо легалізації тіньової зайнятості посилить ситуацію на ринку праці. Про це заявив голова Асоціації малого та середнього бізнесу Руслан Соболь.

"Цей законопроект якщо буде прийнятий, поповнить довгий список непрацюючих ініціатив. А, крім сумбура на ринку праці і ускладнень взаємовідносин роботодавця і найманих співробітників в сформованих економічних обставинах, ні до чого більше не призведе. Так що якщо стоїть завдання посилити ситуацію на ринку праці, і без того нелегку - то законопроект з цим завданням здатний впоратися», - сказав Соболь.

За його словами, ще одним наслідком у разі прийняття і введення в дію норм цього законопроекту стане відхід бізнесу під юрисдикцію інших країн.

"Роботодавець може змінити юрисдикцію. І все, гроші йдуть туди, де роботодавець. І тоді ці гроші в будь-якій вже формі працюють на іншу юрисдикцію", - розповів Соболь.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів схвалив законопроект"Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо визначення поняття трудових відносин і ознак їх наявності". Він, за інформацією уряду, повинен сприяти скороченню рівня незадекларованої праці та легалізації зарплат співробітників.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як відомо, народні депутати України неодноразово висловлювали невдоволення ініціативами Міністерства економіки та голови Ігоря Петрашка. Так, народний депутат, член Комітету ВР з питань економічного розвитку Людмила Буймістер заявила, що Петрашко не вживає жодних заходів для подолання економічної кризи, і при цьому ухиляється від звіту перед депутатами профільного парламентського комітету. У свою чергу економіст Борис Кушнірук назвав Петрашко неефективним міністром, який виявився нездатний забезпечити реалізацію системних реформ.