Виконання інвестиційного плану "Укрзалізниці" з оновлення рухомого складу та ремонту шляхів сприятиме підвищенню ефективності роботи промислових підприємств.

Про це заявив народний депутат Сергій Магера в коментарі Мінпром.

"У 2021 році українському ГМК важливо наростити обсяги виробництва та експорту, поки ціни на сталь знаходиться на піку. Щоб отримати максимальну віддачу від світової ринкової кон'юнктури, дуже важливо, щоб Перевезення вантажів відбувалися за графіком і з найбільш оптимальною логістикою", - сказав Магера.

Цього року "Укразалізниця" запланувала залучити в оновлення парку вагонів, капітальний ремонт, модернізацію рухомого складу та будівництво інфраструктури 27 млрд грн. Відповідно до плану модернізації, компанія планує реконструювати 316 км залізничних колій, і ще капітально відремонтувати понад 82 км колій. Сьогодні капремонту вимагають 6,4 тис. км шляхів, ще 2,7 тис км необхідно реконструювати.

Офіційно були анонсували колійні роботи за напрямками з інтенсивним рухом поїздів: Дарниця-Гребінка; Київ – Фастів – Жмеринка – Вапнярка – Одеса; Знам'янка – Одеса; Миронівка – П'ятихатки – Чаплине; Козятин – Шепетівка-Здолбунів; Кривий Ріг – Головний-Комиш – Зоря – Волноваха – Маріуполь; Львів – Стрий-Чоп. Компанія заявляє, що ці заходи дозволять гарантувати безпеку перевезень, і забезпечити рух поїздів зі встановленими швидкостями. Це вкрай важливо для української промисловості.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Раніше народний депутат України Людмила Буймістер підкреслювала, що» Укрзалізниця " працює неефективно, і реформа компанії є запорукою виживання вітчизняної промисловості, яка несе значні збитки через завищені тарифи на перевезення і втрачає конкурентоспроможність на світових ринках.