Чи можуть місцеві референдуми (про які в останні роки хто тільки не говорив) допомогти виправити ситуацію в Україні?

На це питання в програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» відповідає лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

«Місцеві референдуми дуже важливі. Тобто, наприклад, якби я був президентом або спікером Верховної Ради, я б сказав: щодо загальноукраїнського референдуму, спочатку давайте все проаналізуємо - це не горить. Такі референдуми через день не проводяться - вони потрібні, щоб об'єднати країну, а не розбити на шматки. А ось місцеві референдуми - це вкрай важливе», - зазначає Томенко.

Наприклад, коли в наступний раз мер скаже, що в Києві все добре, і потрібно ремонтувати Хрещатик, то потрібно буде запитати на референдумі: що нам потрібно, ремонтувати Хрещатик, або добудувати школи, дошкільні установи, або очистити воду? Адже кияни п'ють одну з найгірших вод у світі. А такі питання має право вирішувати тільки громади на місцях.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Хоча б таким способом громадяни можуть якось впливати на владу», - підкреслює гість програми.

Раніше, як повідомляє Politeka, Микола Томенко розповів, хто з українських політиків явно чи таємно підтримує Путіна і «російський світ».

Також він засудив бездіяльність київської влади під час снігопаду та її заклик до городян сидіти по домівках.