Більше 15 депутатів з 5 парламентських фракцій і груп закликали спікера Дмитра Разумкова сприяти розгляду законопроекту про заборону імпорту електроенергії з Росії та Білорусі на найближчому пленарному засіданні.

Про це йдеться в копії звернення депутатів, яку оприлюднив заступник голова Комітету з питань енергетики Олексій Кучеренко.

Йдеться про законопроект №4493, зареєстрований у парламенті ще 14 грудня 2020 р.

"З січня Україна, на жаль, відновила необґрунтований імпорт електроенергії з РФ і РБ. Ситуація вже вкрай негативно впливає на енергетичну галузь, зокрема тільки прямі збитки української енергосистеми склали понад 5 млрд грн», - йдеться у зверненні депутатів.

Заклик до Разумкова негайно розглянути законопроект про заборону імпорту підписали, зокрема Юлія Тимошенко, Степан Кубів, Тарас Батенко, Сергій Шахов та інші.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, в лютому Україна відновила імпорт електроенергії з Росії. З початку місяця поставки зросли більш ніж в 5 разів. Також я з січня Україна закуповує електроенергії на Білоруській АЕС режиму Лукашенка.

Основним імпортером російської електроенергії є компанія "Дніпросталь-Енерго" олігарха Віктора Пінчука.

З початку року імпортовано 450 млн кВт год російської електроенергії на суму 700 млн грн.