Компанія "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" олігарха Віктора Пінчука орендує земельну ділянку в анексованому Росією Криму.

Про це передає видання "РБК-Україна" з посиланням на рішення "Арбітражного суду" в анексованому Росією Криму від 4 лютого.

"Зобов'язати ПАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" протягом 15 днів з моменту набрання рішенням суду законної сили повернути муніципальному утворенню Міський округ Ялта Республіки Крим земельну ділянку площею 18 198 кв.м., розташовану на території Фороської селищної ради, шляхом підписання з Департаментом майнових і земельних відносин Адміністрації міста Ялта Республіки Крим акту прийому-передачі», - йдеться в рішенні "суду".

Приводом для розірвання договору стала заборгованість по орендній платі в розмірі 519 831,91 рублів.

Виходячи з рішення "суду", структури Пінчука перестали платити оренду за ділянку в окупованому Криму тільки 10 квітня 2015 року, через більш ніж рік після анексії півострова.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Яка сума була сплачена "Інтерпайпом" до бюджету окупаційної влади за перший рік анексії півострова в матеріалах суду не розкривається. Згідно з умовами договору, річна плата могла скласти приблизно 1 млн російських рублів.

У матеріалах "кримського суду «йдеться, що з 18 березня 2014 року – офіційної анексії Автономної Республіки Крим – і по 10 квітня 2015 року (1 рік і 24 дні)» Інтерпайп" не порушував умов орендного договору.

Раніше повідомлялося, що в 2017 році олігарх Пінчук опублікував колонку в американській діловій газеті The Wall Street Journal в якій запропонував віддати півострів Росії в оренду.