11 лютого цього року Київським апеляційним судом було винесено рішення, яким фігурант справи про вбивство Аміни Окуєвої Ігор Редькін був відпущений під домашній арешт. Дане рішення викликало певний суспільний резонанс.

Про це пишуть Українські новини.

Так скандально відомий екс-нардеп від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук фактично звинуватив оточення Президента України Володимира Зеленського в "політичному кришуванні".

Редакція Українських новин звернулася з роз'ясненнями до фахівця з кримінального права, юриста київської компанії Любові Зубицької.

"По-перше, що я хочу сказати. Можна скільки завгодно кричати про нібито "незаконність" рішення суддів, але в даному випадку все це - голослівні звинувачення. Рішення - законно! Чому? Нехай горлопани шанують Кримінальний процесуальний кодекс України. Там ясно написано: не можна людину тримати під вартою під час досудового розслідування більше 12-ти місяців. Це чітка норма. А фігурант справи Ігор Редькін фактично просидів вже 13 місяців. Будь-яке інше рішення суду було б незаконним", - заявила юрист.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також юрист додала, що винність людини визначать суд.

"Тільки суд може визначити винна людина чи ні: ні Фейсбук, ні активісти, ніхто не може призначити кого б то не було в чому-небудь винним. Це загальносвітова практика, це практика цивілізованих країн. А привселюдно призначати того ж Редькіна або Кравченка винними і називати їх вбивцями - це значить просто-напросто тиснути на суд. Але так не робиться ніде в цивілізованому світі, крім як в "бананових" республіках", - підкреслила Любов Зубицька.

Нагадаємо, що обвинувачені у справі про вбивство Аміни Окуєвої Ігор Редькін і Андрій Кравченко також звинувачуються у вбивствах директора дочірнього німецького підприємства "Caparol" Павла Зможного (2006 рік) і начальника відділу реклами Київського метрополітену Павла Миленького (2009 рік). Замовником цих вбивств слідство вважає відомого бізнесмена і власника торгових і бізнес-центрів Сергія Константінова ( "Алладін", "Олімпійський", "Ваш дім", "Платинум" і ін.). За словами адвоката обвинувачених Анни Дем'янчук, активність правоохоронних органів у справі про вбивство Аміни Окуєвої пов'язана саме з фігурою Сергія Константінова, а точніше - з його численними активами. Справа в тому, що Ігор Редькін є кумом Сергія Константінова.