Аварія на підстанції «Луч» компанії «Запоріжжяобленерго», яка в подальшому спричинила відключення Запорізької ТЕС і знеструмлення Енергодара, сталося через підвищену вологість повітря і пошкодження ізоляції обладнання на підстанції.

Про це йдеться в попередніх висновках розслідування Державної інспекції енергетичного нагляду, оприлюднених на сайті уряду.

"Ймовірною причиною пошкодження ізоляції МВ Т-11 стало її зволоження внаслідок високої вологості повітря», - йдеться у висновках комісії.

Нагадаємо, 3 лютого через замикання на підстанції місцевого обленерго спрацювала система аварійного захисту на Запорізькій ТЕС. В результаті протягом 1 години жителі міста Енергодар та прилеглих населених пунктів сумарним споживанням 24 МВт опинилися без електропостачання.

Аварійна ситуація була оперативно вирішена зусиллями енергетиків Запорізької ТЕС, "Укренерго" та місцевого обленерго.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще