У п'ятницю, 19 лютого, представники патріотичних політичних сил та громадських організацій провели акцію під офісом президента України, де має відбутися засідання РНБО.

Про це пише Апостроф.

Своєю вимогою активісти назвали завдати три удари по російській агентурі в Україні:

1. Інформаційний. Активісти вимагають завершити ліквідацію проросійських пропагандистських ресурсів в Україні, серед яких вони назвали зокрема телеканал "НАШ", сайти" Вести "і"Страна".

2. Кадровий. Активісти вимагають розслідувати діяльність "російської агентури, яка проникла у вищі ешелони влади". Зокрема Андрія Портнова, який згідно з розслідуваннями ресурсу "Миротворець" виконував і виконує завдання російських спецслужб під псевдонімом "Казбек" і його оточення, які "забезпечують вплив на органи слідства і судову систему в інтересах іноземних агентів".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

акція націоналістів під РНБО
акція націоналістів під РНБО

акція націоналістів під РНБО
акція націоналістів під РНБО

акція націоналістів під РНБО
акція націоналістів під РНБО

3. Фінансовий. Активісти вимагають обрізати схеми фінансування діяльності колабораціоністів і спонсорів сепаратизму в Україні. За їх словами, влада повинна взяти в управління держави ринок "Столичний", який" не платить податків, а збирає чорну касу, яка йде на фінансування кримінального угруповання Юрія Іванющенка і Армена Горловського", а також інші активи, які пов'язують з цими людьми.

Також Учасники акції передали на ім'я Президента України, Голови СБУ та Секретаря РНБО лист з переліком фізичних та юридичних осіб, які, за їх інформацією, причетні до фінансування тероризму і щодо яких вимагають застосувати санкції.

В акції брали участь представники Правого сектору, ВО "Свобода", Національного Корпусу," традиція і порядок"," Суспільство майбутнього", С14," Національний спротив", УНА-УНСО, ВО" Тризуб " ім. Бандери і"Невідомий патріот".