Державне підприємство «Гарантований покупець» 18 лютого 2021 року успішно продало 12 компаніям весь об’єм «зеленої» електроенергії, виставленої на аукціоні.

Як повідомляє прес-служба, підприємство запропонувало покупцям понад 131 тисячу МВт•год базового та денного навантаження для окремих годин доби, оскільки обсяги «зеленої» енергії залежать від погодних умов.

Середньозважена ціна реалізованої продукції склала 1537 грн/МВт•год, або 1,54 грн за кВт-год.

Нагадаємо, Європейський парламент стурбований невиконанням Кабміном Д. Шмигаля зобов'язань з погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел енергії. Інвестори очікували, що держава виконає свої зобов'язання і своєчасно погасить 40% «старого» боргу (9 млрд грн) до кінця 2020 року, проте цього не сталося.

Станом на середину лютого виплачено тільки 3 мільярди гривень «старого» боргу. Крім того, інвестори на бачать ніяких рішень Кабміну щодо виплати інших боргів в обсязі 13,4 млрд грн протягом цього року.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

На думку представника Єврокомісії в Україні Торстена Велерта, Кабмін повинен виплатити борги підприємствам відновлюваної енергетики, як того вимагає підписаний 2020 року меморандум, а також максимально наблизити момент запуску «зелених» аукціонів в Україні для подальшого зниження вартості електроенергії з поновлюваних джерел.