Рада національної безпеки та оборони (РНБО) має запровадити санкції щодо імпортерів електричної енергії з Росії та Білорусі за аналогією з санкціями проти постачання дизельного пального.

Про це повідомила народний депутат («Слуга народу») Людмила Буймістер.

«Імпорт електроенергії має отримати таку ж рішучу реакцію РНБО, як і поставки дизпалива. Під санкції мають потрапити всі контрагенти Кремля, в тому числі і олігархи, які вирішили збагатитися на імпорті струму», - зазначила нардеп.

За її словами, імпорт електроенергії з Росії є не меншою загрозою національним інтересам України.

«Лише за півтора місяці Україна витратила на імпорт російського струму майже 1 млрд грн. Російська електроенергія підриває основи енергонезалежності і збагачує вузьке коло імпортерів, яким Кремль через підконтрольне «ІнтерРАО» вирішив продавати струм за демпінговими цінами», - наголосила нардеп.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Кошти, які імпортери заробляють на російському імпорті з великою долею ймовірності також ідуть на фінансування антиукраїнської діяльності.

Імпорт електроенергії має отримати таку ж рішучу реакцію РНБО, як і поставки дизпалива з Росії. Під санкції мають потрапити всі контрагенти Кремля, в тому числі і олігархи, які вирішили збагатитися на імпорт струму.

Нагадаємо, Україна з 2021 року відновила імпорт електроенергії з Росії і Білорусі. З початку року закуплено понад 500 млн кВт годин на суму 800 млн грн. Найбільшими імпортерами є «Дніпропецсталь-Енерго» Віктора Пінчука, «ДЕ Трейдінг» Максима Єфімова і «ЕРУ Трейдинг» Ярослава Мудрого.