У новому ефірі програми «Скажи-ка, дядя», Валентин Землянський розповів глядачам чим в Україні заповнені газові сховища, і що з себе представляє митний склад.

«Я називаю це все недільною битвою двох якодзун. Кого б ми не взяли до уваги, «ОБЛГАЗ» або «Нафтогаз», Коболєва або Вітренко, це дійсно вища ліга боротьби за грошові знаки», - заявив Землянський.

Експерт розповів, як у 2015 році запустили закон про ринок газу, після якого Україна купує тільки європейський газ, а не російський. За словами Землянського народ запропонував трейдера у Швейцарії, який поставляє газ на максимальній планці.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

«НАК« Нафтогаз» пішов самим шляхом, всі контракти проходять через швейцарську дочку, через яку фрахтується мальтійський, люксембурзький ліхтенштейнський газ. Ось, наприклад, у тебе тут підприємство, тобі потрібно вивести прибуток, навіщо платити тут податки, якщо у тебе підвищуються валові витрати у вигляді ціни газу?» - міркує експерт.

У 2017 році, з'явилася ідея на базі підземних сховищ створити митний склад. За словами Землянського проводити технічні заходи не було необхідності, а лише потрібно було підготувати нормативку, оскільки до митного складу є ряд вимог.

У програмі фахівець пояснив глядачам, що являє собою вищезгаданий митний склад.

«Це товар, якої проходить на території країни, в режимі транзиту. Тобто це не розмитнений товар, який повинен піти, або розмитнити і продаватися тут. За зберігання такого товару звичайно ж платять, і ціна дуже навіть конкурентна в порівнянні з європейськими сховищами», - резюмує він.

Раніше Знай.ua повідомляв "Нафтогаз" заплатив "Інтерпайпу" Пінчука за труби 16 млрд грн з 2014 року.

Також, читайте на Знай.ua, що Коболєв і Вітренко порахували, що за 1000 кубометрів менше 300 доларів не вийде.