Не встигли вщухнути розмови про члена Київської міської ради, якого виключили з фракції через напад на стендап-коміка, як у Голосі новий конфлікт, цього разу через меморіал жертвам Голокосту "Бабин Яр".

Про це пишуть Вєсті.

Цей меморіал був започаткований у 2016 році, за підтримки Президента Петра Порошенка, на тому місці, де 29-30 вересня 1941 року нацисти розстріляли близько 30 тисяч київських євреїв. Він має стати першим присвяченим Голокосту меморіалом на пострадянському просторі.

Членами Наглядової ради фонду, який займається розробкою проекту, в тому числі, є політик та співак Святослав Вакарчук, боксер Володимир Кличко, лауреат Нобелівської премії Світлана Алексієвич, колишній президент Польщі Олександр Квасневський, ізраїльський політичний діяч українського походження Натан Щаранський а також олігархи Віктор Пінчук, Михайло Фрідман, Герман Хан та Павло Фукс.

Відомо, що незабаром у Київраді планується розгляд питання виділення ділянки землі для благоустрою меморіалу. З цього приводу “Голос” проводив партійне слухання, на якому у якості спікерів були присутні головний рабин України Якіб Блайх та громадський діяч Йосип Зісельс. Перший виступав за розширення комплексу, другий - проти.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомив Зісельс, думки членів партії також радикально розійшлися. На підтримку меморіалу виступав депутат Київради Максим Нефьодов, проти - Сергій Притула та депутат Олександр Лінчевський.

За словами очевидців, Сергій Притула не стримувався у різких виразах, обурючись тим, що державна земля виділяється на проекти, що фінансуються євреями, які навіть не є громадянами України. (Натякаючи на олігархів Германа Хана та Михайла Фрідмана). У відповідь на це рабин звинуватив телеведучого в антисемітизмі.

Нагадаємо, що це не перший раз, коли за Притулою помічена нетолерантна до євреїв поведінка. У радіоефірі 10 вересня 2020 року, коли чоловік зателефонував на радіо та назвав паломництво хасидів “шабашем”, а їхнього покійного духовного лідера цадика Нахмана - “нациком Хасманом”, ведучий заявив, що повністю розділяє емоційне обурення слухача. Вже тоді Об'єднана єврейська громада України висловила обурення словами коміка.