25 лютого 2021 року Україна відзначає 150-річчя від дня народження геніальної поетеси Лесі Українки. У рамках культурно-мистецького проекту-флешмобу "Київщина читає Лесю Українку" до святкування ювілею долучилися відомі державні діячі, дипломати, актори та телеведучі. Вони продекламували рядки одного з найвідоміших віршів поетеси " Do (Гімн. Grave)».

Тетяна Щербак
Тетяна Щербак

"Цей твір обрали не випадково: він не має властивого поетесі яскраво вираженого гендерного забарвлення і вважається одним з кращих її робіт, звернених до славної України», - говорить ініціатор проекту, директор Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук Влада Литовченко.

Ігор Подолянець
Ігор Подолянець

Читають поезію народний депутат України Єлизавета Богуцька, заступник голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак, депутат Київської обласної ради Андрій Пещерін, Грузинський дипломат Григол Катамадзе, народний артист України Анатолій Гнатюк, мер Ірпеня Олександр Маркушин, директор Держархіву Київської області Софія Каменєва, директор Київського академічного обласного театру ім. Саксаганського Ігор Подолянец, завідувач кафедри архівознавства та спеціальних галузей історичної науки історичного факультету КНУ ім. Шевченка Марина Палієнко, актор і продюсер Пилип Іллєнко, телеведучі Оксана Соколова і Тимур Мірошниченко, а також ініціатор проекту-директор Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук Влада Литовченко. Зйомки проходили в Київській обласній бібліотеці для юнацтва.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Андрій Пещерін
Андрій Пещерін

Організатори: Київська обласна державна адміністрація, Управління культури Київської обласної державної адміністрації, Київська обласна рада та Вишгородський історико-культурний заповідник.

Запрошуємо долучитися до флешмобу, який триватиме протягом святкування ювілею Лесі Українки. Оприлюдніть відео з декламацією віршів поетеси на своїх сторінках у соцмережах з хештегом #Київщина_читає_Лесю_Українку.

Відеоролик " Київщина читає Лесю Українку»: