Україні важливо зупинити енергетичну експансію Росії і заборонити імпорт її електричної енергії.

Про це заявив народний депутат Дмитро Шпенов, повідомляє видання «Мінпром».

"В іншому випадку, вже кілька років ми остаточно втратимо свою енергетичну галузь. Тоді плани інтегруватися в об'єднану європейську мережу до 2023 року стануть нездійсненні. Крім того, ми ризикуємо втратити довіру наших європейських партнерів. В ЄС не можуть зрозуміти сенс наших рішень: Україна критикує РФ за військову агресію на Донбасі і одночасно зміцнює економічне співробітництво з агресором», - сказав він.

Нардеп нагадав, що сьогодні Кабмін розробляє ряд стратегічних ініціатив, що стосуються інтеграції української енергосистеми в енергосистему ЄС.

"На мій погляд, прийшов час зробити остаточний вибір. Найголовніше-законодавчо обмежити імпорт електроенергії з Білорусі і повністю заборонити імпорт електроенергії з Росії", - вважає Шпенов.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, в лютому Україна відновила імпорт електроенергії з Росії. З початку місяця поставки зросли більш ніж в 5 разів. Також я з січня Україна закуповує електроенергії на Білоруській АЕС режиму Лукашенка.

Основним імпортером російської електроенергії є компанія "Дніпросталь-Енерго" олігарха Віктора Пінчука.

З початку року імпортовано 550 млн кВт год російської електроенергії на суму 850 млн грн.