25 лютого в аварійному ремонті знаходилося чотири енергоблоки українських ТЕС і ще один енергоблок – на частковому ремонті. Ще 21 лютого через ремонт було відключено 12 енергоблоків, повідомляє видання "Ліга.Бізнес" з посиланням на дані "Укренерго".

Видання зазначає, що за цей час запустили по два енергоблоки Криворізької та Ладижинської ТЕС. Також запустили по блоку Запорізької, Курахівської, Придніпровської ТЕС і Добротвірської ТЕС.

Ці ТЕС належать групі ДТЕК Ріната Ахметова.

21 лютого ситуація із запасами вугілля на складах українських ТЕС була критичною. Запаси становили лише 34% від мінімуму. Тоді через ремонт або відсутність палива не працювало 16 енергоблоків ТЕС і один корпус ТЕС загальною потужністю 6050 МВт.

Нагадаємо, з 17 лютого ТЕС почали накопичувати запаси вугілля, повідомило Міненерго.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За даними відомства, причиною підвищеної аварійності блоків ТЕС у січні-лютому 2021 року було наднормативне навантаження на теплову генерацію через затримки з ремонтами атомних енергоблоків у 4 кварталі 2020 року.

Тоді ж ТЕС працюючи понад затверджений план достроково спрацювали запаси вугілля.

Головною ж причиною кризи січня-лютого 2021 року Міністерства назвало фінансову розбалансованість енергоринку, яка призвела до виникнення боргів перед генеруючими компаніями та їх збитків.