ТЕС ДТЕК Енерго з жовтня 2020 по поточний день виробили 12,6 млрд кВт*год. Об'єм вироблення крім планового графіка також включає роботу на балансуючому ринку, коли піднімалися енергоблоки по командам НЕК Укренерго (майже 1 млрд кВт*год) для покриття дефіциту електроенергії.

Тим самим ТЕС покрили всі збої і потреби енергосистеми, які виникали в піки споживання. Це внесок компанії в забезпечення стабільної роботи енергосистеми України та безперебійне проходження холодів-повідомляє прес-служба ДТЕК Енерго.

В результаті несвоєчасного виходу з ремонтів енергоблоків АЕС і зростання споживання, навантаження на теплову генерацію в опалювальний сезон 2020/2021 рр.була в середньому в два рази вище, ніж в аналогічний період минулого року.

Як повідомили в компанії, в грудні вироблення ТЕС ДТЕК Енерго на 48,5% перевищила прогнозний баланс Міністерства енергетики, що стало причиною істотного зниження складів вугілля на теплоелектростанціях в січні. При цьому ДТЕК Енерго продовжував щодня поповнювати запаси вугілля на ТЕС як за рахунок збільшення власного видобутку, так і за рахунок імпорту вугілля з Польщі та Казахстану.

«Екватор опалювального сезону ми вже пройшли, як і пік сильних морозів. Завдяки маневреної теплової генерації система працює стабільно, віялових відключень не було. Незважаючи на відсутність коштів на проведення планових ремонтів, підвищену аварійність і додаткове навантаження наші енергетики цілодобово несуть вахту і забезпечують світло і тепло в будинках українців. - пояснив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

При цьому генеральний директор ДТЕК Енерго зазначив, що продовжують зростати борги Укренерго перед тепловою генерацією: «сьогодні заборгованість Укренерго перед генерацією ДТЕК склала вже 2,4 млрд гривень. Якщо ми хочемо виправити ситуацію з аварійністю, потрібно стабілізувати ситуацію на ринку і забезпечити фінансові можливості для генерацій на проведення щорічних ремонтних кампаній».

Раніше в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко повідомляв, що Україна пройшла критичний період в цьому опалювальному сезоні уникнувши віялових відключень і має всі ресурси для подальшого стабільного енергопостачання.